top of page

Docu-alert 503 2 september 2022Docu-alerts worden samengesteld en verspreid door Jaap Penninga. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag. Docu-alerts besteden in het bijzonder aandacht aan de VG-sector in brede zin.


WLZ

  • Nieuwe beschrijving van Behandeling binnen de langdurige gehandicaptenzorg Een tiental organisaties van beroepsbeoefenaren in de gehandicaptenzorg heeft samen met VGN beschreven wat Behandeling binnen de langdurige gehandicaptenzorg inhoudt. Zie meer over die beschrijving in dit bericht (bron: VGN); in het bericht staat een link naar de brochure met de beschrijving.

PGB

  • Wat als het PGB stopt? Die vraag behandelt Per Saldo in een uitgebreid bericht (link) met veel Informatie (bron: Per Saldo).

Wet Zorg en Dwang (Wzd)

  • Stripverhaal legt werk van cliëntenvertrouwenspersoon Wzd uit Dat stripverhaal is ontwikkeld door de vier organisaties die het vertrouwenswerk Wzd uitvoeren. Meer over de strip in dit bericht (bron LSR); in het bericht staat een link naar de strip.

Divers

  • Ook in gehandicaptenzorg fraude met valse diploma’s en VOG’s (2) Nieuw: Kamervragen hierover van PvdA en VVD beantwoord RTL Nieuws maakte in juli melding van deze fraude; meer informatie in dit bericht (bron: RTL Nieuws). Over dit bericht zijn Kamervragen gesteld door de PvdA en de VVD. Deze zijn deze week beantwoord; die antwoorden zijn hier (PvdA) en hier (VVD) te vinden.

  • ‘ ’Community care’ heeft niet gewerkt voor verstandelijk gehandicapten, erken die beleidsfout’ (2) Dat is de kop boven een opinieartikel (link) van Marijke Malsch begin juni in De Volkskrant. Dat artikel heeft de nodige reacties opgeroepen. Zie voor een aantal van die reacties dit bericht (bron: VGN). Deze week verscheen een Podcast van Klik (link), waarin Marijke Malsch in discussie gaat met een aantal (praktijk)deskundigen uit de verstandelijk gehandicaptenzorg. Dit bericht stond in een vorige Docu-alert; aan het bericht is een verwijzing naar de Klik-podcast toegevoegd.

  • ‘Laat zorgmedewerkers meepraten over robots in de zorg’ Dat zegt Teatske van der Zijpp, lector aan de Fontys Hogescholen. Hoewel het artikel zich vooral op de ouderenzorg richt, lijkt het zeker ook van toepassing op de VG-zorg (bron: Zorg&Sociaalweb). Wilt u Docu-alert niet meer ontvangen, mail dat naar bovenstaand mailadres. We schrappen u dan van de verzendlijst.


1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Docu-alert 585 24 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag.Docu-alerts bested

Docu-alert 584 17 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag. Docu-alerts beste

Docu-alert 583 11 mei 2024 

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op zaterdag. Docu-alerts besteden in h

Comments


bottom of page