top of page

Docu-alert 504 10 september 2022


Docu-alerts worden samengesteld en verspreid door Jaap Penninga. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag. Docu-alerts besteden in het bijzonder aandacht aan de VG-sector in brede zin.


Leerlingenvervoer

  • (Opstart)problemen bij leerlingenvervoer Bij de start van het schooljaar zijn er weer problemen met leerlingenvervoer. Een voorbeeld daarvan in dit bericht over Rotterdam (bron: Binnenlands Bestuur).

Wajong e.a.

  • Minimumloon stijgt naar verwachting 10% per 1 januari 2023; net als Wajong De verhoging van het minimumloon is onderdeel van een pakker maatregelen om de hoge kosten van levensonderhoud in 2023 te compenseren. Met het minimumloon stijgen ook de Wajonguitkeringen. Volgens berichten is het kabinet het over dit pakket eens geworden. Meer over dat pakket in deze berichten van Divosa (link) en RTL (link). Meer details en eventuele veranderingen worden bekend met Prinsjesdag.

Divers

  • Verzuim onder jonge zorgmedewerkers stijgt sterk Dat meldt Vernet. Zie meer in dit bericht (bron: Skipr). Vernet meldt cijfers voor de hele zorgsector. Er is geen uitsplitsing naar zorgsectoren in dit bericht. Onduidelijk is daardoor of de cijfers in de gehandicaptenzorg afwijken.

  • 60% jonge zorgmedewerkers overweegt ZZP-er te worden Dat blijkt uit de Zorgbarometer 2022 van de FNV. Meer daarover in dit bericht (bron: FNV); onderaan het bericht staat een link naar het onderzoeksrapport.

  • Inspectie gaat grote gehandicapteninstellingen toetsen op infectiepreventie De IGJ bezoekt daarvoor in september en oktober onaangekondigd grote zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg om te kijken hoe zij werk maken van het voorkómen van infectieziekten en infecties. Eerder deed de Inspectie al zo’n bezoekronde bij kleine gehandicapteninstellingen. Meer in dit bericht (bron: NZG).

  • Nieuw: Wegwijzer Praten over seks Deze wegwijzer is ontwikkeld voor begeleiders in de zorg, dagbesteding en het onderwijs voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het biedt handvatten om het gesprek over seksualiteit aan te gaan. De Wegwijzer is via deze link te vinden (bron: VGN; Kennisplein Gehandicaptensector).

Wilt u Docu-alert niet meer ontvangen, mail dat naar bovenstaand mailadres. We schrappen u dan van de verzendlijst.


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Docu-alert 585 24 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag.Docu-alerts bested

Docu-alert 584 17 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag. Docu-alerts beste

Docu-alert 583 11 mei 2024 

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op zaterdag. Docu-alerts besteden in h

Comments


bottom of page