top of page

Docu-alert 585 24 mei 2024   


 

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag.Docu-alerts besteden in het bijzonder aandacht aan de VG-sector in brede zin.


Hoofdlijnenakkoord tussen fracties van PVV, VVD, NSC en BBB

  • SCP: geen scherpe keuzes voor houdbaarheid zorg in hoofdlijnenakkoord Meer over de reactie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in dit bericht (bron Skipr). De volledige SCP-reactie is via dit bericht te vinden (bron: SCP).

Wlz

  • ‘Een wereld van verschil’: ‘Instellingsterreinen horen bij reguliere gehandicaptenzorg’ Onder die titel doet VGN in dit bericht verslag van de presentatie van het boek Een wereld van verschil’. Dit boek is geschreven door Femmianne Bredewold en Simon van der Weele over hun onderzoek naar instellingsterreinen in de gehandicaptenzorg. Zie voor een reactie van Martin Schuurman op dit onderzoek dit bericht (bron: VGN.

  • Rouwclown bij zorginstelling Radar helpt cliënten met beperking rouwen Meer info daarover in dit bericht (bron: NZG) en deze rapportage van de Limburgse zender L1Nieuws.

PGB-Wlz

  • Beheer pgb wijzigt voor toekomstige budgethouders Wlz Vanaf 22 mei is het bij nieuwe budgethouders niet meer mogelijk om het budget te beheren via een ’gewaarborgde hulp’. Voor bestaande budgethouders komt er een overgangsperiode van vier jaar. Meer info over deze veranderingen in dit bericht (bron: Per Saldo).

Wmo

  • Kamervragen over zorgfraude in de Wmo beantwoord Die vragen waren gesteld door de VVD en gingen vooral over mogelijke fraude via PGB. Klik hier voor de antwoorden van Staatssecretaris Van Ooijen.

  • Gemeente ga voor een langere periode indiceren  Dat pleidooi doet adviseur Amber Thuss in deze blog (bron: Pont|Zorg &Sociaal).

Participatiewet e.d.

  • Inkomstenvrijlating binnen Participatiewet voor jongeren in Enschede Enschede loopt daarmee vooruit op een aangekondigde wijziging van de Participatiewet. Meer details in dit bericht (bron: Binnenlands Bestuur).

Passend Onderwijs /Inclusief onderwijs

  • Van Passend onderwijs naar Inclusief onderwijs; reactie Ieder(in) Komende week spreekt de Tweede Kamer over het Passend onderwijs en over de voortgangsbrief (link) die minister Paul voor Primair  en Voortgezet Onderwijs en staatssecretaris Van Ooijen van VWS daarover stuurden naar de Tweede Kamer. Ieder(in) vindt dat het Passend onderwijs onvoldoende heeft gewerkt en dat dit vervangen moet worden door Inclusief onderwijs. Ieder(In) heeft ter voorbereiding op dit debat de notitie ‘Inclusief onderwijs is hard nodig én heel goed mogelijk’ gemaakt (link). Samen met 22 andere organisaties is een brief naar de Tweede Kamer gezonden. Meer info in dit bericht (bron: Ieder(in)).

  • Een op de zes kinderen met autisme is thuiszitter Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Meer daarover in deze berichten van Skipr (link) en de NVA (link).

Bewindvoering

  • Kosten bewindvoering moeten omlaag Dat zegt minister Weerwind deze week in antwoord op mondelingen vragen van de ChristenUnie. Zie voor meer info deze berichten van Schulinck (link) en de Tweede Kamer (link). Aanleiding voor de vragen was een TV-rapportage (link) van RTL over handel in cliëntdossiers.

1 weergave

Recente blogposts

Alles weergeven

Docu-alert 587  9 juni 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag. Docu-alerts beste

Docu-alert 586  31 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag. Docu-alerts beste

Docu-alert 584 17 mei 2024   

Docu-alerts worden samengesteld door Remmelt Kruizinga en Jaap Penninga. Ze worden verspreid door Platform VB Haaglanden. Ze verschijnen eens per week, doorgaans op vrijdag/zaterdag. Docu-alerts beste

Comments


bottom of page